Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja i korištenja internetske stranice

Opći uvjeti internetske stranice sa kozmetikom Makeuprevolution.hr u vlasništvu tvrtke Konverzija, web marketing, d.o.o., sastavljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i na temelju međunarodnih kodeksa online poslovanja.

Podaci o tvrtki

Kabuki d.o.o.
Kunaverjeva 9
1000 Ljubljana
IBAN: HR1123600001102554552 (ZABA)
SWIFT: ZABAHR2X
Porezni broj (PDV ID): HR74223120950
Matični broj: 6972462000
Direktor: Gregor Koprivnik

 

Internetskom trgovinom Makeuprevolution.hr (u nastavku "Makeuprevolution.hr" ili "internetska trgovina" upravlja tvrtka Kabuki d.o.o. (u nastavku "ponuđač"). Pri registraciji u sistem Makeuprevolution.hr korisnik dobiva korisničko ime koje je jednako njegooj email adresi i lozinku. Korisničko ime i lozinka korisnika bez sumnje određuju i povezuju sa unesenim podacima. Kupcu se tako olakšava kupnja, a ponuđač garantira da su podaci u potpunosti zaštićeni i korišteni u skladu sa uvjetima sa kojima se (potencijalan) kupac slaže. Opći uvjeti poslovanja određuju djelovanje Makeuprevolution.hr, prava korisnika i poslovni odnos između ponuđačem i kupcem.

Dostupnost informacija

Ponuđač se obvezuje da će kupcu osigurati sljedeće informacije:
a) identitet tvrtke (ime i sjedište, broj registra)
b) podatke za kontakt koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon)
c) bitne vrijednosti robe i povrat novca (storniranje robe i garanciju)
d) dostupnost proizvoda (da svaki proizvod koji je na internetskoj stranici bude dostupan u razumljivom roku)
e) uvjete dostave proizvoda ili vršenja stornacije (način, mjesto i tok dostave)
f) sve cijene moraju biti jasno i nedvojbeno istaknute kao i sadrže li dodatne troškove ili troškove dostave
g) načine plačanja i dostave
h) vremensko trajanje ponude
i) rok u kojem je moguće odustati od kupnje; osim toga i koliko kupca košta povrat proizvoda
j) objašnjenje postupka pritužbe sa uključenim podacima o kontakt osobi ili službi za kontakt s kupcima

Ponuda artikala

Artikli na Makeuprevolution.hr su redovito ažurirani. U slučaju da nisu raspoloživi, to je jasno naznačeno.

Načini plačanja

Ponuđač omogućava sljedeće načine plaćanja:
- gotovinom pri prijemu; U slučaju da ste za dostavu naveli drugu adresu, plaćanje pouzećem nije moguće.
- uplatom na tekući račun upravitelja potrala Makeuprevolution.hr – Kabuki d.o.o. (po ponudi/predračunu).
Kod narudžbe veće od 350,00kn, poštarina je besplatna.
Kupoprodajni ugovor (narudžba) je u elektronskom obliku spremljena kod ponuđača, a kupac pri kupnji automatski zaprima račun na upisanu elektronsku adresu.

Cijene

Cijene sadrže 25% PDV-a. Cijene su važeće u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost. Cijene su važeće u slučaju navedenih načina plaćanja pod gore navedenim uvijetima. Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca je sklopljen u trenutku kada ponuđač potvrdi narudžbu (kupac zaprima elektronsku obavijest o statusu potvrđene narudžbe). Od tog trenutka su sve cijene i ostali uvijeti fiksni i važe za ponuđača, kao i za kupca.

Promocijski kodovi

Povremeno primateljima e-novosti ili putem drugih komunikacijskih kadrova šaljemo promo kodove. Promo kod nosi različite pogodnosti, od poklona do popusta. Svaki kod je vremenski ograničen. Koristi se tako da se na blagajni unese u poseban prozor predviđen za to i potvrdi klikom na gumb "Potvrdi". Posjetitelj, tj. kupac može iskoristiti samo jedan kod po kupovini.

ODSTUPANJE OD NARUČENE ROBE

Pri pogodbi sklopljenoj na daljinu, potrošač ima pravo u četrnaest (14) dana tvrtki na elektronsku adresu javi nezadovoljstvo kupljenim proizvodima. Pri tome ne treba navesti razlog svoje odluke. Vraćanje zaprimljene robe se broji kao obavijest o odustajanju od kupoprodaje.
Potrošač mora u najkasnije 30 dana po obavijesti o povratu vratiti robu. Potrošač robu vraća na adresu: Skladište
Konverzija d.o.o.
Slovenceva 24
1000 Ljubljana
Slovenia
Po prijemu robe će tvrtka potrošaču sukladno sa zakonom vratiti sav plaćeni iznos proizvoda. Jedini trošak koji snosi potrošač je neposredni trošak povrata robe. Pošiljke sa otkupninom ne primamo.
Potrošač pri povratu robe treba poslati i račun te osobne podatke, uključujući i broj transakcijskog računa na koji želi dobiti povrat novca. Povrat novca ćemo izvršiti u roku 30 dana od obavijesti o odustajanju od ugovora. Pri povratu novca se vraća vrijednost proizvoda, ali ne i troškovi slanja. Kupac mora u roku 14 dana putem maila najaviti povrat proizvoda, a mi ćemo poslati upute o povratu. Kupac zatim ima još 30 dana za vraćanje robe na našu adresu. U suprotnom slučaju ne možemo izvršiti povrat novca.
Skladište
Konverzija d.o.o.
Slovenceva 24
1000 Ljubljana
Slovenia

 

Sigurnost osobnih podataka

Ponuđač se obavezuje trajnom čuvanju svih osobnih podataka korisnika.
Ponuđač će osobne podatke koristiti isključivo za ispunjenje narudžbi (slanje informativnog sadržaja, ponuda, računa) i ostalu potrebnu komunikaciju.
Korisnički podaci u nijednom slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama. Za čuvanje osobnih podataka je odgovoran i sam korisnik i to tako da brine za sigurnost svog korisničkog imena i lozinke.

Komunikacija

Ponuđač će s korisnikom stupiti u kontakt putem sredstava za komunikaciju na daljinu samo ukoliko se korisnik tome izričito ne protivi. Informativne elektronske ili SMS poruke će sadržavati sljedeće: - jasno i nedvojbeno će biti označene kao informativne, - pošiljatelj će biti jasno vidljiv, - različite akcije, pomocije i druge tržišne tehnike će biti označene kao takve. Jednako će tako biti i jasno izrečeni uvijeti sudjelovanja u njima, - jasno će biti predstavljen način odjave iz istih, - želju korisnika o prestanku prijema oglasnih poruka će ponudač i poštovati.

PRAVNA OBAVIJEST

Internet trgovina Makeuprevolution.hr i svi podaci na njoj, slike proizvoda, grafički i video elementi na stranici su zaštićeni Zakonom o autorskim pravima i nije ih dozvoljeno reproducirati ili koristiti bez prehodnog pismenog odobrenja. Makeuprevolution.hr i logotip su u vlasništvu tvrtke Konverzija d.o.o.

Pritužbe i sporovi

Ponuđač poštuje valjani zakon o zaštiti potrošaća. Ponudač će se truditi ispuniti svoju dužnost, uspostaviti učinkovit sistem rješavanja pritužbi i odrediti osobu sa kojom se, u slučaju poteškoća, kupac može povezati telefonski ili putem maila. Pritužbu je moguće podnijeti putem e-mail adrese [email protected]/* */ Postupak rješavanja pritužbi je tajan.
Ponuđač će u roku pet radnih dana potvrditi prijem pritužbe, javiti kupcu koliko dugo će potupak trajati i sustavno ga obavještavati u razvoju postupka. Ponuđač je svjestan da svaki sudski spor iziskuje ekonomski trošak i time potrošaču nudi sve u svojoj mogućnosti da se svaki spor rješi sporazumno.

Darovi pri promotivnim akcijama

Rado nagrađujemo svoje vjerne kupce, primatelje e-obavijesti i sve koji nas prate putem različitih medija, pa u sladi s time često radimo promotivne akcije. Jedna od tih akcija je i dar pri kupnji iznad određenog iznosa. Pri tome su raspoloživi darovi eksplicitno navedeni. Ukoliko se kupac odluči iskoristiti takvu akciju, ujedno se obavezuje da će, ukoliko dođe do povrata dijela ili svih artikala, vratiti i dar, osim ukoliko preostala vrijednost kupnje ne prelazi granicu koja je određena za dar ili ukoliko kupac vrši zamjenu artikla za neki drugi iz internet trgovine. Primjer: kupac dobije poklon pri kupnji iznad 50 eura - 382 HRK (bez troškova poštarine). Iznos kupovine je 57 eura (436 HRK) pri čemu prima poklon. Zatim želi vratiti proizvod u vrijednosti 20 eura (130 HRK). Ukupna vrijednost ostatka narudžbe iznosi 37 eura (283 HRK) što znači da je ispod granice za prijem poklona i mora ga vratiti. Umjesto povrata novca, kupac se može odlučiti na zamjenu proizvoda u vrijednosti 20 eura (153 HRK).
Isto tako, poklone pri kupnji ne mjenjamo niti za njih vršimo povrat novca.
Zadržavamo pravo promjene akcije.

OBAVIJESTI I E-NOVOSTI

Korisnik se slaže da ga pri prijavi na e-novosti povremeno obavještavamo o novostima na stranici, novostima u ponudi i promocijskim akcijama. Ponuđač se obavezuje da e-mail adrese korisnika neće zloupotrijebiti ili otkriti trećoj osobi. Korisnik se može odjaviti sa e-novosti u bilo kojem trenu.

09. 11. 2022